13268               1400/08/06


آموزش آنلاین ابتدایی و دبیرستان به روشی اصلی برای آموزش دانش آموزان ابتدایی و دبیرستان تبدیل شده است. با روی کار آمدن آموزش آنلاین دروس، فناوری به بخش جدایی ناپذیری از زندگی تبدیل شده است. مدارس ابتدایی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و گام در عرصه تکنولوژی و فناوری روز دنیا برای آموزش، یادگیری و تدریس برنامه های درسی گذاشته اند. 
تاثیر سریع فناوری بر علم، به خصوص در دوران اخیر و فراگیری کووید-19 باعث شد که آموزش و پرورش با شتاب فراوان پذیرای کلاس های آموزشی آنلاین ابتدایی به جای کلاس های سنتی برای دانش آموزان مقطع ابتدایی و بالاتر شود. در کشورهایی همانند ایران که بیشتر بر پایه آموزش سنتی و برگزاری کلاس های حضوری به ویژه برای مقاطع ابتدایی استوار است این تغییر و تحول بسیار غیر منتظره و دشوار بود. اما با گذشت زمان، آگاهی و آشنایی بیشتر خانواده ها با تکنولوژی و علوم رایانه ای ساختار سنتی را در هم پاشید و دیدگاه مردم اجتماع را برای استفاده از علم و فناوری در جهت سهولت زندگی و پیشرفت چند برابری با صرف زمانی کمتر باز کرد. در گذشته استقبال زیادی از کلاس های آنلاین آموزشی و مجازی، اپلیکیشن ها و نرم افزارهای آموزشی و کمک آموزشی نمی شد و عموم مردم آن را محدود به مقاطع بالاتر تحصیلی، کنکور و دانشگاه ها می دانستند و حتی در مدارج بالا نیز بیشتر متمایل به تحصیل و آموزش سنتی بودند.


نکات مثبت آموزش آنلاین ابتدایی


از مزایای آموزش آنلاین ابتدایی می توان به انعطاف پذیری و درک بیشتر دروس در آموزش آنلاین ابتدایی اشاره کرد به خصوص اگر در آموزش آنلاین از نرم افزار آموزش دبستان استفاده شود، می تواند مفاهیم دروس را به صورت عینی و به شکل انیمیشن به دانش آموزان، آموزش دهد. 
از دیگر نکات مثبت آموزش آنلاین ابتدایی ، در دسترس بودن مطالب درسی و آموزشی در تمامی مواقع است. به صورتی که دانش آموز می تواند این مطالب را بارها و بارها مرور کند و اگر درسی برای او نامفهوم بود، دوباره آن را فراگیرد.  بدین صورت دانش آموزان برای شرکت در امتحانات آمادگی صد درصدی پیدا می کنند. 
از نکات مثبت آموزش آنلاین ابتدایی می توان به حذف مسافت و کاهش استرس رفت و آمد فرزندان اشاره کرد. همچنین با آموزش آنلاین، هزینه های سرویس مدارس و ملزومات آموزش حضوری نیز حذف می شوند. 
از دیگر نکات مثبت آموزش آنلاین ابتدایی می توان به پیگیری و مشاهده تمام وقت والدین بر رشد و مسیر درسی دانش آموزان اشاره کرد.


نکات منفی آموزش آنلاین ابتدایی


با توجه به اینکه یادگیری آنلاین روش آموزشی کاملاً جدیدی است و بسیاری از موسسات و مدارس آموزشی مجبور به بکارگیری آن شده اند، نکات منفی و معایبی نیز در پیشرو خواهد داشت که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
برای بسیاری از دانش آموزان یکی از بزرگترین چالش های یادگیری آنلاین، عدم تمرکز طولانی مدت بر روی صفحه نمایش است. 
دومین مسئله، بروز مشکلات فنی در حین آموزش های آنلاین است که یکی از اصلی‌ترین آن ها اتصال به اینترنت است، با وجود گسترش اینترنت در چند سال اخیر باز هم شهرها و مکان های کوچک تری وجود دارند که دسترسی به اینترنت ندارند یا سرعت مناسبی برای استفاده از آن وجود ندارد و عدم تداوم و اتصال ثابت اینترنت ضربه بزرگی به آموزش و یادگیری مستمر کودکان می زند. 
سومین نکته منفی آموزش های آنلاین، ایجاد حس انزوا و گوشه گیری در کودکان است زیرا از حضور در جمع همسالان، ارتباط با معلمان، تعامل و تبادل نظر در جمع، بازی های کودکانه و حضور فیزیکی در محیط بیرون و اجتماع محروم خواهند شد که فقط بخشی از آن با کنفرانس های ویدیویی، پیام و چت آنلاین قابل جبران است. مسئله بعدی آموزش معلمان برای درک و استفاده از ابزارهای دیجیتال است، مربیان و معلمان نباید در سطح ابتدایی آگاهی و آشنایی با دنیای مجازی، اینترنت و دستگاه های دیجیتال باشند و برای مبارزه با این امر مهم است که روی آموزش معلمان به عنوان راس هرم علمی مدارس و به روز رسانی اطلاعات فناوری آن ها نیز سرمایه گذاری شود تا در این راستا بتوانند به بهترین وجه اطلاعات و دانش خود را به طور یکپارچه و مستمر انتقال دهند، همچنین منابع و ابزارهای مورد نیاز آن ها برای برگزاری کلاس های آنلاین همانند دانش آموزان می بایست مهیا شود. 
آخرین نکته، مدیریت زمان کار با صفحه نمایش و ابزارهای دیجیتال است که امروزه بسیاری از والدین را نگران سلامتی فرزندان خود کرده است، نگاه کردن طولانی و ساعات زیاد خیره ماندن به صفحه نمایش و وضعیت بدنی به هنگام استفاده از این ابزارهای دیجیتال همانند خم کردن بدن یا سر و گردن در مقابل صفحه نمایش و سایر مشکلات جسمانی باید بطور جدی مورد بررسی قرار گیرد و علاوه بر آموزش نحوه صحیح استفاده از آن، مدت زمان و دفعات کار با این ابزارها نیز کنترل و مدیریت شود تا ذهن و بدن دانش آموزان استراحت کافی را داشته باشد.

اپلیکیشن میشا و کوشا پیشرو در حوزه آموزش آنلاین ابتدایی


آموزش آنلاین ابتدایی به کمک مجموعه میشا و کوشا، با هم اندیشی تیمی متشکل از مشاوران، متخصصان و کارشناسان مجرب و دلسوز به رفع کمبود محصولات آموزشی در حوزه کودک پرداختند و برترین و کامل ترین محصولات آموزشی ابتدایی با نام انحصاری میشا و کوشا را ارائه دادند که شامل اپلیکیشن میشا و کوشا، نرم افزار آموزشی دبستان و اپلیکیشن آموزشی دبستان و برنامه آموزشی دبستان نیز می شود. 
دانش آموزان می توانند علاوه بر استفاده از اپلیکشن میشا و کوشا برای آموزش آنلاین ابتدایی بعنوان یک نرم افزار کمک آموزشی از آن بهره گیرند. مسلماً دغدغه بیشتر والدین به خصوص برای فرزندان تازه وارد به عرصه علم گزینش مناسب ترین و کارآمدترین برنامه آموزشی آنلاین دبستان است که با وجود نرم افزار آموزشی آنلاین میشا و کوشا جایی برای نگرانی و تامل باقی نمانده است.